FC Groningen hoopt op doelpunten met de komst van 20-jarige Noor Jørgen Strand Larsen

Jørgen Strand Larsen in 2018, toen hij met het Noorse Sarpsborg een Europa League-wedstrijd tegen Besiktas had afgewerkt. Foto: FREDRIK VARFJELL

Jørgen Strand Larsen is de man die komend seizoen bij FC Groningen voor de doelpunten moet gaan zorgen. Na een maandenlange zoektocht naar een spits slaagde technisch directeur Mark-Jan Fledderus er woensdag in de 20-jarige Noor vast te leggen.

Larsen komt over van het Noorse Sarpsborg 08 FF en was deze week toevallig al in Nederland, waar hij met Jong Noorwegen een interland afwerkte tegen Jong Oranje.

De Nederlanders wonnen dinsdag met 2-0. Woensdag onderging de beoogde goalgetter een medische keuring en stonden alle seinen op groen om de transfer af te ronden.

Opvolger van Kaj Sierhuis

Larsen kan worden gezien als de opvolger van Kaj Sierhuis, die in januari naar Stade de Reims vertrok. De Noor gaat in de spits de concurrentie aan met de 18-jarige Romano Postema. Die rook vorig seizoen al aan het grote werk, maar kwam nog niet tot scoren in de eredivisie en staat ook deze voorbereiding nog droog.

Fledderus zei eerder tegen Dagblad van het Noorden dat hij van een nieuwe spits vijftien doelpunten per seizoen verwacht. In 39 wedstrijden in de Noorse competitie kwam Strand Larsen tot zes treffers.

Werk Fledderus zit er nog niet op

Met de komst van Larsen zit het werk van Fledderus er nog niet op. Na het transfervrije vertrek van Amir Absalem naar Roda JC zoekt FC Groningen ook nog naar een linksback. Verder heeft Eintracht Frankfurt zich inmiddels officieel gemeld voor Ajdin Hrustic.

De Duitsers hebben alleen nog wat moeite met de vraagprijs die FC Groningen om de nek van de aanvaller heeft gehangen. Fledderus verlangt naar verluidt een bedrag van 2 miljoen euro voor de linkspoot, die over een aflopend contract beschikt. Naast Eintracht Frankfurt zou ook 1. FC Köln geïnteresseerd zijn in de diensten van de Bosnische Australiër.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
menu