FC Groningen houdt FC Twente in bedwang: 1-1

FC Groningen houdt FC Twente in bedwang: 1-1 ANP

Na vier overwinningen op rij heeft FC Twente bij FC Groningen genoegen moeten nemen met een gelijkspel: 1-1. Michael de Leeuw was bij de thuisclub de grootste pechvogel. Arbiter Martin van den Kerkhof keurde via de VAR twee fraaie treffers van de 34-jarige aanvaller af.

FC Groningen, dat de voorgaande drie duels verloor, kwam in het pittige duel snel tot scoren. Cyril Ngonge nam de bal met rechts aan en haalde daarna met links schitterend uit: 1-0. FC Twente kwam na de moeizame start beter in de wedstrijd. Verdediger Robin Pröpper, al goed voor vier treffers, was met twee afstandsschoten dichtbij de gelijkmaker.

In de 26e minuut dacht De Leeuw met een technisch hoogstandje zijn ploeg op 2-0 te zetten. Via de VAR ging het mooie doelpunt echter niet door vanwege een lichte overtreding van De Leeuw op Pröpper. De routinier van FC Groningen kreeg in de 38e minuut een herkansing. Doelman Lars Unnerstall keerde het schot echter van De Leeuw. De onfortuinlijke aanvaller kwam in de 53e minuut opnieuw tot scoren en weer werd de treffer afgekeurd, deze keer vanwege hands bij Ngonge.

Daarna was het Pröpper die met een kopbal, gered door doelman Peter Leeuwenburgh, voor het meeste gevaar namens FC Twente zorgde. In de hectische slotfase maakte invaller Manfred Ugalde alsnog gelijk na een knullig misverstand tussen Wessel Dammers en Leeuwenburgh. De doelman van FC Groningen en de lat voorkwamen daarna nog een nieuwe nederlaag voor de thuisclub.

Nieuws

Meest gelezen

menu