FC Groningen huurt voor de rest van het seizoen de Spaanse Miguel Angel Leal Diaz

De Spaanse Diaz. Foto: FC Groningen

FC Groningen huurt voor de rest van het voetbalseizoen de Spaanse Miguel Angel Leal Diaz. De 23-jarige vleugelverdediger komt over van Villarreal. De voetbalclub heeft een optie tot koop op de verdediger, die op beide backposities uit de voeten kan.

FC Groningen wilde zich al langer versterken met een vleugelverdediger en Diaz stond al langere tijd op het verlanglijstje van technisch directeur Mark-Jan Fledderus. „Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten van Miguel. Wij hebben hem vorig seizoen meerdere malen live aan het werk gezien en zijn al in november vorig jaar met hem in gesprek gegaan”, meldt Fledderus op de site van de voetbalclub.

Na een aflopend contract koos Diaz voor een langer verblijf bij Villarreal, dat hem graag wilde behouden. „In de voorbereiding op dit seizoen maakte Miguel onderdeel uit van de eerste selectie, maar nu ontstond alsnog de mogelijkheid om hem naar Groningen te halen en daar zijn we heel blij mee.”

Snelle verdediger en echte mannetjesputter

Fledderus denkt dat Diaz in de smaak zal vallen bij het Groningse publiek. „Miquel is een snelle verdediger en een echte mannetjesputter. Hij past met zijn dynamiek uitstekend binnen onze speelstijl. Wij denken dat hij met zijn manier van spelen zal aanslaan bij onze supporters. We krijgen er met zijn komst meer opties bij en zijn blij dat we hem aan onze selectie kunnen toevoegen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu