FC Groningen legt vijf supporters die veld op kwamen tegen Vitesse stadionverbod op: 'Het was voor ons een waardeloze avond'

Foto: ANP

FC Groningen heeft de vijf toeschouwers die woensdag het veld bestormden tijdens de verloren competitiewedstrijd tegen Vitesse (0-1) een stadionverbod van vijf jaar gegeven. Ze moeten ook een boete van 450 euro betalen. Als Groningen een boete krijgt van de KNVB, gaat het die verhalen op de daders.

De club heeft via videobeelden achterhaald welke toeschouwer vlak voor het begin van de tweede helft een beker bier tegen het hoofd van Vitesse-doelman Markus Schubert gooide. Groningen zegt aan het identificeren van deze man te werken. Hij kan naast een boete van 450 euro ook een stadionverbod van zes jaar tegemoet zien.

 

,,We zijn met elkaar heel lang bezig geweest om de supporters weer naar het stadion te krijgen”, zegt algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen. ,,Bij onze thuiswedstrijden was de sfeer tot dusver uitstekend, maar helaas is het woensdagavond omgeslagen door een aantal incidenten. Dat valt niet goed te praten. We balen hier enorm van. Het was voor ons een waardeloze avond, omdat een deel van de mensen onacceptabel gedrag heeft vertoond. Wij willen hiervoor onze oprechte excuses aanbieden aan tegenstander Vitesse én aan al onze supporters die overlast hebben ervaren.”

Twee rode kaarten

Groningen kreeg al voor rust twee rode kaarten en kwam ook op achterstand. De tweede helft begon een half uur later dan de bedoeling was, omdat Schubert vlak voor de hervatting werd geraakt door een beker bier uit het publiek. Daarna renden ook meerdere toeschouwers met ontbloot bovenlijf over het veld. Het zou gaan om een ontgroeningsactie van een studentenvereniging.

Nieuws

Meest gelezen

menu