FC Groningen op Rapport: 'Als je de samenvatting van deze wedstrijd in Engeland laat zien, dan zullen ze in lachen uitbarsten'

In Almelo verloor FC Groningen zaterdagavond met 4-2 van Heracles. Analist Hans Westerhof bekeek en analyseerde de wedstrijd vanuit huis en zag dat er over het algemeen slecht werd verdedigd. Sterk nog: dramatisch zelfs.

,,Al vind ik dat niet heel erg, hoor”, vult onze analist aan. ,,Daar krijg je toch de leukste wedstrijden van. Maar aan beide kanten werd er slecht verdedigd. Hoe dat kan? Ja, lastig te zeggen. Misschien scherpte, positioneren, maar eigenlijk moet je dat als verdediger gewoon aanvoelen.”

Discutabele goal

Voorafgaand aan de 2-1 lijkt er een overtreding te worden gemaakt op verdediger Wessel Dammers. Analist Westerhof begrijpt niet dat de VAR niet ingreep: ..Het was een duidelijke overtreding. Ik vond het zelfs een gele kaart. Ik kan me voorstellen dat de scheidsrechter het misschien niet gezien heeft, maar de VAR had Gözübüyük zeker moeten roepen om ernaar te kijken.”

Ook geeft Westerhof aan wat hij van de kritiek aan het adres van Buijs als trainer vindt. Moet FC Groningen meer achter Buijs en zijn keuzes staan in deze periode?

Nieuws

Meest gelezen

menu