FC Groningen-spits Strand Larsen breekt vakantie vroegtijdig af. Hij kan zijn debuut maken voor door corona geplaagd Noorwegen

Drie spelers uit eredivisie opgeroepen voor 'nieuw' Noors elftal ANP

Jörgen Strand Larsen heeft zijn vakantie vroegtijdig afgebroken. De spits van FC Groningen zou tijdens de interlandperiode rust houden, maar is nu opgeroepen door het nationale elftal van Noorwegen, dat hard getroffen is door corona. Woensdag kan hij zijn interlanddebuut maken tegen Oostenrijk.

Strand Larsen ontbrak al in de laatste wedstrijd van Groningen voor de interlandperiode, uit tegen Feyenoord. De spits bleek toe aan rust, nadat hij in de zomer overkwam van het Noorse Sarpsborg 04 en sindsdien alle wedstrijden speelde. In tegenstelling tot zijn medespelers, had hij op dat moment al een half voetbalseizoen in de benen.

Doorvoetballen niet verantwoord

Om Strand Larsen tot de winterstop door te laten voetballen zou volgens de fysieke en medische staf van FC Groningen lichamelijk niet verantwoord zijn. De club stuurde hem op vakantie en sprak met de Noorse voetbalbond af dat hij ook niet in actie zou komen voor Jong Noorwegen. Na de interlandperiode zou hij -uitgerust- weer aansluiten bij de groepstraining.

Nu is de aanvaller toch uitgenodigd voor het ‘grote’ Noorwegen. Zijn selectie dankt hij aan bijzondere omstandigheden. Omdat Omar Elabdellaoui positief getest is op corona, zit de A-selectie in quarantaine. Leif Gunnar Smerud, normaliter de coach van Jong Noorwegen, neemt de honneurs waar en heeft besloten om Strand Larsen te selecteren voor het duel met Oostenrijk.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Coronavirus
menu