FC Groningen slachtoffer van dubieus (en failliet) cryptobedrijf IQONIQ

Foto: ANP

Het cryptobedrijf IQONIQ uit Monaco beloofde een fanplatform op te richten voor FC Groningen, maar dat gebeurde nooit. Volgens de club staat er nog een rekening van tienduizenden euro’s open.

Dat meldt BNR Nieuwsradio woensdag. IQONIQ zou met een investering van 100 miljoen euro (door een Luxemburgse geldschieter) een wereldwijd ‘fan engagement platform’ oprichten voor verschillende sportclubs en -organisaties. Met een app en een cryptomunt zouden fans dan meer betrokken kunnen worden met hun voetbalclub of F1-team, bijvoorbeeld.

De cryptomunt lanceerde, maar de app volgde pas veel later. Daardoor kelderde de waarde van de munt (die is praktisch niets meer waard). Vervolgens verdween het platform en volgens het Britse The Times is het cryptobedrijf inmiddels failliet verklaard in Monaco.

Ook FC Groningen werd slachtoffer

Onder andere Real Sociedad, Crystal Palace en FC Groningen gingen een sponsorovereenkomst aan met IQONIQ. Dat sponsorgeld hebben de clubs niet gezien. Tegen BNR zegt Bastiaan Fehrman, manager partnerships bij FC Groningen, dat de club nog ‘tienduizenden euro’s’ van het dubieuze cryptobedrijf zou moeten krijgen.

Lees het hele verhaal op bnr.nl

Nieuws

menu