FC Groningen stelt zich soepel op bij transfer Tom van de Looi naar Brescia

Tom van de Looi heeft voor drie jaar getekend bij Brescia in Italie. Foto: Jan Kanning

Tom van de Looi zet zijn carrière voort bij de Italiaanse Serie B-club Brescia. De 21-jarige middenvelder mocht FC Groningen voor een zacht prijsje verlaten. Hij heeft getekend voor drie seizoenen.

Van de Looi had bij FC Groningen nog een contract tot de zomer van 2021. De Italianen hebben een kleine afkoopsom voor de zoon van trainer Erwin van de Looi neer moeten tellen. FC Groningen heeft zich coulant opgesteld bij de transfer en kan in de toekomst, mocht Van de Looi een mooie vervolgstap maken in zijn carrière, nog een stevig doorverkooppercentage tegemoet zien.

,,Vaak worden de spelers die de kont tegen de krib gooien beloond voor hun gedrag met het afdwingen van een transfer’’, vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen. ,,Voor Tom van de Looi geldt het tegenovergestelde. Hij heeft zich altijd uiterst correct en professioneel opgesteld richting de club. Daarom hebben wij gemeend niet moeilijk te moeten doen en hebben wij soepel meegewerkt aan deze overgang.’’ Hoeveel FC Groningen nog precies ontvangt voor de speler wil Fledderus niet bekend maken.

Debuut in het eerste

Van de Looi doorliep de gehele opleiding van de Trots van het Noorden en maakte op 21 januari 2018 zijn debuut in het eerste elftal op bezoek bij Willem II. Hij speelde onder trainer Ernest Faber vervolgens alle resterende competitiewedstrijden in dat seizoen van de eerste tot en met de laatste minuut.

In totaal kwam de middenvelder tot 35 wedstrijden in de hoofdmacht van FC Groningen, waarvan 24 keer als basisspeler. Afgelopen seizoen werd Van de Looi verhuurd aan NEC. Na zijn terugkomst draaide hij een goede voorbereiding, onder meer in de Groninger defensie. Toch was het perspectief op een basisplaats klein.

,,We hebben samen gekeken hoe hiermee om te gaan’’, vertelt Fledderus. ,,Dit heeft geresulteerd in een permanente oplossing met een transfer naar Italië. Een mooi avontuur voor Tom, waarbij we hem ongelooflijk veel succes wensen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu