FC Groningen stuit op FC Twente, FC Emmen naar Oostzaan

De laatste FC Groningen-FC Twente, toen Oussama Idrissi nog scoorde voor de Groningers. Foto archief DvhN

Een van de mooste affiches uit de eerste ronde van de KNVB-beker is die van FC Groningen-FC Twente. FC Emmen gaat op bezoek bij derde divisionist OFC uit Oostzaan.

Dacht FC Groningen eindelijk van de Tukkers verlost te zijn na de degradatie naar de eerste divisie, komt FC Twente uit de koker tijdens de eerste de beste bekerloting. Eind september komt de eredivisiedegradant op bezoek in de groene kathedraal. FC Twente is de competitie op het een-na-hoogste niveau redelijk gestart met vier punten uit twee wedstrijden. Vrijdagavond werd er gelijk gespeeld bij Helmond Sport, nadat vorige week Sparta werd verslagen. FC Groningen won zaterdagavond na een moeizame competitiestart bij De Graafschap (0-1).

Reisje naar Oostzaan

FC Emmen zag, net als de meeste clubs in het betaald voetbal, eerst een tegenstander uit het amateurvoetbal uit de schaal komen. De Drenten kunnen zich opmaken voor een reisje naar Oostzaan. OFC lijkt een niet te onderschatten tegenstander, want in de voorronde knikkerden de Noordhollanders het gerenommeerde HHC Hardenberg met 3-0 uit het toernooi. FC Emmen kreeg in twee competitiewedstrijden op rij negen doelpunten om de oren tegen achtereenvolgens AZ en Ajax.

Alcides

Alcides kan zijn geluk niet op, want de Meppelaars kruizen in de eerste bekerronde op eigen veld de degens met AZ. De confrontatie met de nummer drie van het vorige seizoen gaat vast een vol sportpark Ezinge opleveren voor de kersverse hoofdklasser, die in de voorronde VVOG met 2-0 uitschakelde.

De eerste ronde van het bekertoernooi wordt afgewerkt op 25, 26 en 27 september.

Nieuws

menu