FC Groningen-trainer Buijs prijst doelman Padt de hemel in, maar is kritisch op zijn middenvelders: Het is hier geen speeltuin

De credits voor het punt dat FC Groningen overhield aan de ontmoeting met FC Utrecht gingen naar Sergio Padt en ook de rentree van Arjen Robben zorgde voor tevredenheid. Ronduit ontevreden was trainer Danny Buijs daarentegen over twee middenvelders. Ook analist Jan van Dijk schoot met scherp.

Sergio Padt (rechts) is tegen FC Utrecht de baas in het strafschopgebied

Sergio Padt (rechts) is tegen FC Utrecht de baas in het strafschopgebied Foto: Vincent Jannink

In de eerste helft pareerde hij met zijn uitgeschoven rechterbeen de schuiver van Simon Gustafson. Kort na rust was het het linkerbeen dat de lage kopbal van Sander van de Streek op miraculeuze wijze van de doellijn haalde. Sergio Padt acteerde tegen FC Utrecht als de verbeterde versie van Inspector Gadget met als enige verschil dat de doelman van FC Groningen zich bediende van ledematen van vlees en bloed in tegenstelling tot de technische snufjes die het tekenfilmfiguur in zijn lichaam ingebouwd heeft. De keeper was zijn gewicht in goud waard en redde een punt voor de Trots van het Noorden.

Buijs kritisch op Van Kaam en Lundqvist

Nieuws

menu