FC Groningen-trainer Faber geeft vertrouwen aan zelfde elf

Foto Archied DvhN/ Jan Kanning

Trainer Ernest Faber van FC Groningen lijkt in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Willem II het vertrouwen te schenken aan dezelfde elf spelers als tegen AZ.

Dat duel leverde zondag een 1-1 gelijkspel op. Een eindresultaat waarover FC Groningen, dat op de twaalfde plaats staat in de eredivisie, bepaald niet mocht klagen.

Reijnen en Memisevic in hart defensie

Tijdens de grote trainingspartij, donderdagochtend in het Noordlease Stadion, deelde Faber de gele hesjes uit aan dezelfde elf die zondag het punt uit het vuur sleepten.

Het betekent dat Etienne Reijnen en Samir Memisevic opnieuw het hart van de defensie vormen, dat Mimoun Mahi zijn favoriete plek in de spits weer mag innemen en dat Oussama Idrissi en Ajdin Hrustic voor de aanvallende impulsen vanaf de flanken moeten gaan zorgen in combinatie met de backs Mike te Wierik en Django Warmerdam. Op het middenveld staan Juninho Bacuna en Ruben Jenssen. Ritsu Doan neemt plaats ‘op tien’.

Verre van bemoedigend

De trainingspartij verliep verre van bemoedigend. De basis verloor met 1-0 van de reserves en dwong nauwelijks een goede aanval af. Alleen een aanval die uitmondde in een schot op doel van Bacuna leek ergens op. Ook de bevlogenheid miste bij de basiself tijdens het onderonsje.

Spits Lars Veldwijk ontbrak op het veld van het Noordlease Stadion. Zijn blessure laat zich toch iets ernstiger aanzien dan aanvankelijk werd verwacht. Van week tot week wordt bekeken hoe het met het herstel staat. Wel was de van Chelsea gehuurde vleugelverdediger Todd Kane weer in actie te zien.

Met knikkende knieën naar Groningen

De wedstrijd tegen Willem II, de nummer voorlaatst van de eredivisie, staat voor vrijdagavond 20.00 uur op de rol. Scheidsrechter is Allard Lindhout. De club van voormalig FC Groningen-trainer Erwin van de Looi zal met knikkende knieën naar het noorden afreizen als de statistieken uit het verleden zijn bekeken. Van de dertig wedstrijden die de Tilburgers in Groningen speelden, werd er slechts drie keer gewonnen.

Zeventien keer zegevierde FC Groningen. In 2011 werd het zelfs 7-1 voor de thuisclub, onder meer door een hattrick van Tim Matavz. Vorig jaar eindigde het duel in 1-1.

Nieuws

menu