FC Groningen verhuurt reservedoelman Hoekstra aan Roda JC, Bertrams in beeld als vervanger

Keeper Jan Hoekstra. Foto archief DvhN

FC Groningen verhuurt tweede doelman Jan Hoekstra voor één seizoen aan Roda JC. In Kerkrade moet blijken of hij op termijn de eerste doelman van de Trots van het Noorden kan worden.

Hoekstra is al enige tijd reservekeeper bij de FC, maar tot een debuut in de eredivisie kwam het nog niet. De talentvolle doelman stond al wel onder de lat in het KNVB Beker-toernooi, in de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys.

Eerste doelman Sergio Padt beschikt nog over een eenjarig contract. Voor Hoekstra is het zaak om speelminuten te maken in het betaald voetbal, alvorens hij zijn opwachting kan maken als eerste keeper in de Groene Kathedraal.

Bertrams in beeld als vervanger

Het vertrek van Hoekstra betekent dat technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen naarstig op zoek moet naar een extra keeper. Nigel Bertrams is nadrukkelijk in beeld, maar voor hem zijn er zijn meer kapers op de kust. Zo zou Willem II ook hengelen naar de diensten van de Brabander. Bertrams’ contract bij MVV liep afgelopen seizoen af, waardoor de keeper transfervrij is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
menu