FC Groningen verzekert zich voor een periode van vijf jaar van de diensten van Tomas Suslov

Tomas Suslov (rechts), afgelopen zondag tegen ADO Den Haag in duel met Milan van Ewijk. Foto: ANP/Roy Lazet

FC Groningen heeft spijkers met koppen geslagen met Tomas Suslov. Het contract van de 18-jarige Slowaak, die indruk maakte tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen, is opengebroken en verlengd.

De oude overeenkomst van Suslov liep tot en met juni 2022. Woensdag zette de aanvaller zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis die hem tot 2025 in Groningen houdt, tenzij zich de komende jaren een club meldt die de jeugdinternational van Slowakije wil overnemen.

Suslov debuteerde in februari van dit jaar in de eredivisie voor FC Groningen. Tegen VVV-Venlo mocht hij Azor Matusiwa vervangen. Meteen in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, twee weken geleden, maakte hij tegen PSV zijn eerste treffer op het hoogste niveau, nadat hij de geblesseerd uitgevallen Arjen Robben had vervangen.

Het talent kwam in 2018 over van het Slowaakse 1. FC Tatran Presov, waar hij al op 15-jarige leeftijd in het onder-19 team van de club speelde. Hiermee was Suslov de jongste speler in die competitie. Hij doorliep ook alle nationale jeugdelftallen. Zelfs bij FC Bayern München zagen ze wel iets in de jonge aanvaller. Voor hij naar FC Groningen kwam liep hij stage in Beieren.

Met het aanbieden van een verbeterd, 5-jarig contract spreekt FC Groningen het vertrouwen uit in Suslov. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus roemt de specifieke kwaliteiten waarover de speler beschikt. ,,Tomas is iemand die een speciaal oog heeft voor het spel, behendig is aan de bal en over scorend vermogen beschikt’’, meent de beleidsmaker.

Ook het aanwezige temperament valt in de smaak bij Fledderus. ,,Als hij dat op een positieve manier in zijn spel legt, gaat hem dat nog veel extra’s brengen. Tomas is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten, maar dat zijn wij ook. Wij zijn blij dat we hem langer hebben weten te binden, want voor zijn talent is doorlopend belangstelling uit binnen- en buitenland. Door zo’n langdurig contract met ons aan te gaan, spreekt hij ook geloof uit in onze sportieve plannen.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu