FC Groningen vreest meer coronabesmettingen, maar heeft ook goed nieuws: Robben is dichtbij rentree

De opstellingen. Foto: Hesseling, Rob

Met vier besmettingen binnen staf en selectie vreest FC Groningen voor de coronauitslagen van zaterdag. Mocht de wedstrijd tegen FC Utrecht toch gewoon doorgaan, dan maakt Arjen Robben wellicht zijn rentree.

Natuurlijk won het team van Arjen Robben het minitoernooitje op de vrijdagtraining van FC Groningen. Niet geheel toevallig dankzij een magistrale goal van de meester zelf. De linkspoot tikte de bal met zijn sterke been een eindje opzij en haalde verwoestend uit. Als de voortekenen niet bedriegen, kan de teruggekeerde wereldster zondag tegen FC Utrecht weer minuten maken nadat hij op 13 september op dramatische wijze uitviel tijdens zijn comebackwedstrijd tegen PSV.

Ziekenboeg stroomt leeg

De interlandperiode lijkt FC Groningen qua blessures goed te hebben gedaan. De ziekenboeg lijkt voor het eerst dit seizoen geheel leeg te stromen, zeker als de lichten na de training van zaterdagochtend ook nog op groen springen voor Gabriel Gudmundsson en Sam Schreck. ,,En daar lijkt het wel op’’, zegt trainer Danny Buijs verheugd. ,,In dat geval zijn ze fit genoeg om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie, hoewel dat nog niet betekent dat ze al een hele wedstrijd kunnen spelen.’’

Ondanks de goede berichten maakt de coach zich ook grote zorgen. Dat heeft alles te maken met de coronagevallen die afgelopen week zijn opgedoken bij de Groninger voetbaltrots. Assistent-trainer Adrie Poldervaart en reservekeeper Jan de Boer zitten in quarantaine, evenals hoofd performance Wouter Frencken en clubarts Reinoud Brouwer. Staf en selectie zijn vrijdag opnieuw getest. Die uitslagen worden zaterdag in de loop van de dag verwacht.

Onaangenaam verrast

,,Hoewel niemand klachten heeft, ook de mensen die besmet zijn niet, zitten we toch wel een beetje in spanning na de positieve tests van deze week’’, geeft Buijs toe. De oefenmeester werd onaangenaam verrast door de positieve coronagevallen bij de club.

,,Zeker als je ziet wat we er allemaal voor doen. Iedereen beperkt zijn sociale contacten tot een minimum en hanteert de richtlijnen. Ahmed El Messaoudi is bijvoorbeeld al 2,5 maanden niet naar zijn familie in België geweest. Ik heb op mijn vrije zaterdagmiddag een potje gevoetbald bij vv Alblasserdam, maar zat in een aparte kleedkamer en heb de wedstrijdbespreking overgeslagen. Allemaal in de hoop dat het virus aan onze deur voorbij gaat. Aan de andere kant zijn er inmiddels zoveel besmettingen, dat het ook niet meer valt uit te sluiten dat wij ook een keer aan de beurt zijn.’’

Geen weerzien met Mahi

Alles was er vrijdag in ieder geval nog gewoon op gericht dat het duel tegen FC Utrecht dit weekend doorgaat. Het zal voor FC Groningen geen weerzien worden met Mimoun Mahi. Die is geblesseerd en wordt bij de Utrechters vervangen door de Franse jeugdinternational Moussa Sylla, die voor AS Monaco al eens scoorde in de Champions League. FC Groningens linksback van vorig seizoen, Django Warmerdam, is wel van de partij bij de tegenstander. Verder heeft FC Utrecht ook een coronageval. Keeper Maarten Paes zit in quarantaine. Hij wordt vervangen door de 22-jarige doelman Thijmen Nijhuis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu