FC Groningen weert zich kranig tijdens testcase tegen Borussia Mönchengladbach. Bekijk hier de samenvatting

FC Groningen heeft zich zaterdagmiddag in Duitsland kranig geweerd tegen de nummer acht van de Bundesliga van vorig seizoen, Borussia Mönchengladbach. Het werd 2-1 voor de thuisclub in een redelijk gevulde Borussia Park.

Trainer Danny Buijs voerde weer een aantal mutaties door in zijn beoogde basiself. Zo moest Wessel Dammers in de achterste linie wijken voor Marin Sverko. De linker centrale verdediger, die werd overgenomen van 1. FC Saarbrücken, manifesteert zich steeds nadrukkelijker binnen de selectie van FC Groningen. Ook tegen Borussia Mönchengladbach viel de Duitser met Kroatische roots niet uit de toon, al ging hij niet vrijuit bij de eerste tegentreffer.

Een ander vast gezicht uit de basiself dat ontbrak tijdens de testcase in Mönchengladbach, waar de recette in zijn geheel ten goede kwam aan de slachtoffers van de watersnood van vorige week, was Gabriel Gudmundsson. De Zweed was mee met de B-ploeg die aantrad tegen het Almere City van trainer Maduro Hedwiges en daar een 1-0 zege boekte dankzij een doelpunt van Joel van Kaam op aangeven van Kian Slor. Vermoedelijk had het ontbreken van Gudmundsson te maken met serieuze belangstelling voor de Zweed. Onder meer Napoli zou geïnteresseerd zijn in de diensten van de linker vleugelverdediger.

Dood spelmoment weer fataal

Zoals gezegd weerde FC Groningen zich kranig tegen de nummer acht van de Bundesliga, al kwamen de mannen van Buijs wel eerst op een 2-0 achterstand. Na een kwartier werd een dood spelmoment FC Groningen weer eens fataal. Het was de Duitse aanvoerder Lars Stindl die een vrije trap achter doelman Peter Leeuwenburgh kopte. Vijf minuten voor rust was het een eigen doelpunt van Azor Matusiwa die de ruststand op 2-0 bracht. De middenvelder zat ongelukkig aan een strakke voorzet vanaf de flank van Borussia Mönchengladbach en werkte de bal onbedoeld binnen.

De Groningers stelden er een fraaie poging van 40 meter afstand van Mo El Hankouri tegenover. Hij zag de doelman te ver voor zijn goal staan en dacht, waarom niet? Zijn inzet ging net naast. Ook Romano Postema, die opnieuw op een basisplaats kon rekenen, kreeg een mogelijkheid, maar hij wist de kans niet tot doelpunt te promoveren. Dat lukte kort na rust wel Michael de Leeuw. De geslepen spits tikte een rebound binnen na een inzet van Mike te Wierik.

Organisatie staat weer als een huis

Na de aansluitingstreffer kwam FC Groningen nauwelijks nog in de problemen tegen Borussia Mönchengladbach. Organisatorisch stond het elftal van Buijs, ook na de nodige wisselingen, weer als een huis. Eén keer moest doelman Leeuwenburgh nog ingrijpen op een poging van de Fransman Marcus Thuram. Daar stond tegenover dat de noorderlingen zelf ook niet veel meer creëerden. Een bekend beeld. Ook vorig seizoen moest FC Groningen het vaak hebben van de degelijke manier waarop het elftal in elkaar was. Frivool aanvalsspel met bijbehorende kansen ontbrak meestal. Niettemin leverde het de zevende plaats op in de eindstand van de eredivisie.

FC Groningen speelt nog één oefenduel voordat op zondag 15 augustus (12.15 uur) de competitie van start gaat met een uitwedstrijd bij Cambuur Leeuwarden. Komende vrijdag is in Euroborg FC Venezia te gast. Ook die wedstrijd wordt weer live uitgezonden op de website van Dagblad van het Noorden .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
menu