FC Groningen weet PSV geen schade toe te brengen in gezapig duel. Vrije trap op de lat enige opveermomentje

In een gezapig duel hield FC Groningen de schade met 0-1 tot een minimum beperkt tegen PSV. Het enige moment dat de harten van de noorderlijke voetballiefhebber even sneller liet kloppen was een bal op de lat van Laros Duarte. Nieuweling Melayro Bogarde maakte zijn debuut.

De vrije trap van Laros Duarte (6), die op de lat belandde. Het was een van de weinige hoogtepunten in Euroborg tijdens FC Groningen-PSV.

De vrije trap van Laros Duarte (6), die op de lat belandde. Het was een van de weinige hoogtepunten in Euroborg tijdens FC Groningen-PSV. Foto: Olaf Kraak

Met jongste aanwinst Melayro Bogarde nog op de bank, Peter Leeuwenburgh als vanouds onder de lat en een basisplaats voor middenvelder Daniel van Kaam begon FC Groningen aan de eerste klus van het nieuwe jaar. Waar trainer Danny Buijs met Mo El Hankouri (naweeën van corona), Neraysho Kasanwirjo (geschorst) en Daleho Irandust (geblesseerd) drie potentiële basiskrachten moest missen, was zijn collega Roger Schmidt mede door blessures en corona ook deels aangewezen op zijn fantasie. Toch bracht PSV in de lege Euroborg een meer dan behoorlijk eredivisie-elftal op de been. Van bankzitters als Bruma, Phillipp Max, Phillipp Mwene en Joey Veerman kan FC Groningen tenslotte alleen maar dromen.

Snelle Eindhovense voorsprong