FC Groningen wil 1000 arme fans seizoenkaart geven

FC Groningen wil 1000 arme fans seizoenkaart geven ANP

FC Groningen hoopt duizend fans die onder de armoedegrens leven een gratis seizoenkaart voor het nieuwe voetbaljaar te kunnen geven. Dat moet gebeuren met de actie Laat ons weer juichen, die mensen in staat stelt extra seizoenkaarten voor anderen te kopen.

Oud-spelers als Virgil van Dijk en Luis Suarez namen al aan de actie deel, net als sponsors en supporters die wat kunnen missen. Van Dijk stelde onlangs vier seizoenkaarten ter beschikking. Inmiddels is er zoveel geld ingezameld dat FC Groningen al 425 seizoenkaarten gratis kan uitdelen.

Oud-spits Erik Nevland is ambassadeur en initiatiefnemer van de actie: "Fantastisch dat oud-spelers, supporters en sponsors zich samen inspannen voor de minder bedeelden in de maatschappij en dat we deze mensen iets moois kunnen bieden in de vorm van het bijwonen van een voetbalwedstrijd", zegt hij.

"Voor het bezoeken van dergelijke evenementen hebben zij normaal gesproken niet het geld en dat dit nu op deze manier wél mogelijk wordt gemaakt, vind ik prachtig. Het maakt me ook wel trots, dat we dit samen als maatschappij weten te realiseren."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu