FC Groningen zonder Jørgen Strand Larsen naar Feyenoord: Noorse spits krijgt rust van trainer Danny Buijs

FC Groningen zonder spits Strand Larsen naar Feyenoord ANP

FC Groningen reist zondag zonder spits Jørgen Strand Larsen af naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De 20-jarige Strand Larsen krijgt rust van trainer Danny Buijs.

Strand Larsen werd begin september vastgelegd door FC Groningen en veroverde direct een basisplaats. ,,Jørgen is begin september rechtstreeks vanuit het trainingskamp van Jong Noorwegen naar Groningen gekomen”, aldus Buijs.

,,Hij had alleen een toilettas en zijn kleding van de Noorse nationale ploeg bij zich. Van de ene op de andere dag maakte Jørgen een transfer en sindsdien zit hij in Groningen en speelt hij alle wedstrijden. Dat heeft een enorme impact, onderschat dat niet.”

Vrijaf

Bij het opstellen van de individuele maatprogramma’s was al afgesproken en besloten dat Strand Larsen na de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo vrijaf zou krijgen. ,,Al begrijpen we heel goed dat mensen hier mogelijk wat vreemd van opkijken, omdat hij natuurlijk lekker in zijn vel zit met drie goals in de laatste twee wedstrijden”, aldus Buijs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu