FC Twente boven degradatiestreep

FC Twente boven degradatiestreep ANP

FC Twente heeft zich zondag in de eredivisie boven de degradatiestreep uitgetrokken. Coach René Hake zag tevreden toe dat zijn ploeg voor eigen publiek ook tegen FC Utrecht agressie en wil om te winnen toonde. Dat resulteerde in een verdiende zege (3-1) en met negentien punten de vijftiende plaats op de ranglijst, vóór Excelsior.

Twente stond binnen tien minuten met 2-0 voor, door treffers van Bruno Uvini en Zakaria El Azzouzi. Hakim Ziyech, hij weer, deed twee keer het voorbereidende werk. Felipe Gutiérrez zorgde al voor rust voor feest op de tribunes. Pas laat deed invaller Ruud Boymans iets terug namens FC Utrecht.

Twente moet in staat worden geacht in de Veste degradatie uit de eredivisie te voorkomen. De (financieel) tobbende club uit Enschede heeft dit kalenderjaar thuis nog geen punt verspeeld én goed voetbal laten zien. Na Heracles werd ook Utrecht het slachtoffer.

Ziyech

Voorwaarde voor succesvol vervolg lijkt wel een langer verblijf van Ziyech. De Marokkaan, die twee duels op rij niet had gescoord of een assist gegeven, showde eens te meer zijn kwaliteiten. Al na vier minuten draaide hij een hoekschop van links voor de voet van Uvini. De Braziliaan mocht ongehinderd raak schieten.

Even later trad de Utrechtse defensie, met Darren Rosheuvel centraal naast Timo Letschert, opnieuw niet alert op. Ziyech kon zelfs liggend nog een steekpassje geven op El Azzouzi. De huurling van Ajax maakte koel zijn eerste treffer in Twentse dienst.

Nog voor rust besliste Gutiérrez het duel. De Chileen, een van de uitblinkers, ramde de bal hoog in het doel van de opnieuw kansloze Robbin Ruiter. In de tweede helft, met de zeventienjarige Giovanni Troupée in plaats van Rosheuvel, deed Utrecht beter mee en moest ook de Twentse keeper Nick Marsman werken voor zijn geld. Hij moest vijf minuten voor tijd nog een tegentreffer incasseren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu