FC Twente huurt verdediger Thesker

FC Twente huurt verdediger Thesker ANP

FC Twente heeft zich versterkt met de Duitse verdediger Stefan Thesker. De Tukkers huren de 24-jarige speler tot het einde van het het seizoen van Greuther Fürth, dat in de tweede Bundesliga uitkomt. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Thesker maakte in 2006 de overstap van de jeugdopleiding van Schalke 04 naar de FC Twente Voetbalacademie. In 2009 debuteerde Thesker voor Jong FC Twente en begin 2011 werd hij voor een half seizoen verhuurd aan Fortuna Sittard. Nadien speelde hij voor TSG 1899 Hoffenheim, Hannover 96 en Greuther Fürth.

Thesker kwam eind december in opspraak toen hij bij een discotheek in Nürnberg flinke ruzie zocht met een paar bewakers. Nadat een filmpje van het incident op internet was verschenen, nam zijn Duitse club disciplinaire maatregelen tegen hem.

,,In zijn eerste tijd bij FC Twente heeft hij al samengewerkt met onze huidige trainer René Hake. We weten dat Stefan onlangs negatief in het nieuws was na discotheekbezoek. We beschouwen het als een eenmalig incident'', liet technisch manager Ted van Leeuwen weten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu