FC Twente rekent na rust af met PEC Zwolle

FC Twente rekent na rust af met PEC Zwolle ANP

FC Twente volgde zaterdagavond het voorbeeld van de eigen aanhang en liet tijdens het thuisduel met PEC Zwolle zien dat het thuishoort in het profvoetbal. De club uit Enschede nam met de zesde overwinning in de laatste zeven competitieduels verder afstand van de onderste plaatsen van de eredivisie (2-1).

FC Twente leeft in de regio, vinden de fanatieke fans van de noodlijdende vereniging. Ze schrokken daarom van recente uitspraken van Bert van Oostveen, de directeur betaald voetbal van de KNVB die zeer in twijfel trok of de kampioen van 2010 volgend seizoen nog een proflicentie heeft. Om te laten zien dat veel Tukkers niet zonder FC Twente kunnen, liepen zo'n vierduizend supporters in een mars naar de Veste om het duel met PEC te komen bekijken.

Zoals FC Twente na de winterstop voetbalt, hoort het zeker in de eredivisie. De formatie kwam in de 28e minuut nog wel op achterstand. Doelman Nick Marsman kreeg nog een hand tegen een vrije trap van Wouter Marinus. Hij kon niet meer voorkomen dat Kingsley Ehizibue raak kon schieten. Robbert Schilder, de veroorzaker van de vrije trap, mocht van geluk spreken dat hij geen tweede gele kaart kreeg toen hij doelpuntenmaker Ehizibue opnieuw vloerde. Scheidsrechter Danny Makkelie liet het bij een vermaning. Wellicht was hij nog niet vergeten dat Wout Brama in het duel met zijn oude club uit Enschede de bal op zijn arm had gekregen terwijl hij in het strafschopgebied stond.

FC Twente was even aangeslagen door de tegentreffer maar herstelde zich meteen na rust. Hakim Ziyech zorgde in de 47e minuut voor een prachtige gelijkmaker. Het was alweer de vijftiende competitietreffer van de grote vedette van de club uit Enschede, die ook nog een acht doelpunten voorbereidde. Jerson Cabral schoot FC Twente acht minuten later met een klein gelukje op voorsprong. Hij trof doel via de voet van tegenstander Bart van Hintum.

Nieuws

Meest gelezen

menu