Hoofdtrainer Ron Jans langer bij FC Twente. Ook technisch directeur Jan Streuer verlengt bij nummer 4 Eredivisie

Ron Jans. Foto: ANP

FC Twente heeft de contracten van hoofdtrainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer met een jaar verlengd. Beiden zijn bezig aan hun tweede seizoen in Enschede.

Jan Streuer (70) werd in de zomer van 2020 aangesteld als technisch directeur van FC Twente en zijn eerste actie was het binnenhalen van Jans als nieuwe trainer. Onder leiding van de 63-jarige inwoner van Tynaarlo eindigde de club uit Enschede afgelopen seizoen op de tiende plaats in de Eredivisie.

„Het is mooi om het werk bij FC Twente met Jan voort te zetten”, zegt Jans. „Als je kijkt waar we anderhalf jaar geleden stonden en nu, dan hebben we flinke stappen kunnen maken. FC Twente is een prachtige club om trainer van te zijn, ik kijk uit naar een derde seizoen.”

Streuer alleen door bij aanblijven Jans

Streuer liet de afgelopen weken duidelijk blijken dat hij alleen door wil gaan als Jans trainer blijft. „Toen ik anderhalf jaar geleden bij FC Twente terugkeerde lag het niet in de verwachting zo lang te blijven, maar ik ga alweer mijn derde seizoen in”, aldus de technisch directeur.

„Ook dit seizoen laten we ons zien in de Eredivisie en daar verdienen Ron en zijn staf een groot compliment voor. Dat er nu duidelijkheid is richting volgend jaar is goed. In deze periode ben je alweer bezig met het nieuwe seizoen en daar willen we ons goed op voorbereiden. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten.”

Volgens algemeen directeur Paul van der Kraan verdienen Jans en Streuer ‘alle credits’ voor het werk dat ze al hebben verricht bij FC Twente. „We willen ons in het voetbal blijven ontwikkelen en hebben er vertrouwen in dat dit in goede handen is bij Jan en Ron.”

FC Twente staat na twintig wedstrijden op de vierde plaats in de Eredivisie, achter Ajax, PSV en Feyenoord.

Nieuws

menu