FC Twente vraagt KNVB en gemeente om uitstel

FC Twente vraagt KNVB en gemeente om uitstel ANP

De onderzoeken naar het bestuur, de financiën en het transferbeleid van FC Twente zijn niet op tijd klaar om deadlines van de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede te halen. De eredivisieclub heeft daarom om uitstel gevraagd, aldus interim-directeur Onno Jacobs donderdag.

FC Twente werd in december gered met steun van de gemeente Enschede. De gemeente wil echter voor 15 februari een risicoprognose hebben en de KNVB verwacht op 1 maart de halfjaarcijfers.

Jacobs legde donderdag uit dat de uitkomst van de twee lopende onderzoeken mogelijk ook financiële consequenties heeft en nog verwerkt moet worden. ,,De situatie van FC Twente is op dit moment nog steeds heel complex en zorgelijk. We zijn bezig met een operatie waarbij we orde op zaken stellen. De resultaten van de onafhankelijke onderzoeken die op dit moment nog uitgevoerd worden zijn daarbij van doorslaggevend belang. De voortgang van die onderzoeken laten op dit moment zien dat we de afgesproken deadlines niet kunnen halen'', aldus de interim-directeur. ,,We werken aan een gezonde toekomst en we werken aan het opruimen en oplossen van de ontstane situatie uit het verleden. We moeten eerst schoon schip maken om van daaruit weer verder te kunnen.''

FC Twente verwacht dat de beide onderzoeken begin maart klaar zijn. Jacobs: ,,We kunnen niet anders dan om uitstel vragen. We realiseren ons dat we veel vragen aan inlevingsvermogen.'' De KNVB én de gemeenteraad moeten nog oordelen over het verzoek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu