FC Twente werkt verder aan veilige marge

FC Twente werkt verder aan veilige marge ANP

FC Twente heeft zaterdag tegen FC Groningen de vijfde overwinning (2-0) op rij geboekt. Door die zegereeks is het gat met Excelsior, de nummer 16 op de ranglijst in de eredivisie, inmiddels gegroeid tot negen punten. Het is een marge die FC Twente wellicht nodig heeft om de play-offs om promotie/degradatie te ontlopen omdat de club mogelijk maximaal negen punten aftrek krijgt wegens financiële ongeregeldheden in het recente verleden.

FC Twente begon agressief aan het duel. Hakim Ziyech en Chinedu Ede kregen in de openingsfase mogelijkheden. Na ruim een kwartier opende Zakaria El Azzouzi, tijdens de winterstop overgekomen van de jeugd van Ajax, de score. Na een fraaie actie van Ziyech gaf Hidde ter Avest een prima assist op El Azzouzi, die de bal achter doelman Sergio Padt tikte.

Ook na die treffer had FC Twente in de eerste helft het beste van het spel. Veel kansen leverde dat niet meer op omdat de ploeg wat te frivool probeerde te voetballen. FC Groningen kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Slechts Oussama Indrissi kwam op aangeven van Lorenzo Burnet dicht in de buurt van doelman Nick Marsman, maar hij miste.

Ook na de rust nam FC Twente het met misplaatste arrogantie wat te gemakkelijk op, alsof de buit al helemaal binnen was. Desondanks kreeg de ploeg de beste kansen de voorsprong uit te bouwen, maar de afwerking was verre van optimaal. FC Groningen kon niet profiteren van die gemakzuchtige houding. Sterker nog: de ploeg was en bleef aanvallend volstrekt machteloos. Tien minuten voor tijd besliste FC Twente het duel via Jerson Cabral definitief, waardoor de club uit Enschede verder afstand nam van de onderste regionen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu