FC Twente wint ook van hekkensluiter Cambuur

FC Twente wint ook van hekkensluiter Cambuur ANP

FC Twente neemt in hoog tempo afstand van de gevarenzone. De ploeg van trainer René Hake boekte zaterdag tegen hekkensluiter SC Cambuur de vierde overwinning op rij: 3-0. Het financieel geplaagde Twente heeft nu in de tweede seizoenshelft al meer punten gepakt dan voor de winterstop (vijftien tegen dertien).

Een maand geleden vreesde iedereen in Enschede nog voor degradatie, maar FC Twente heeft in sportief opzicht de weg omhoog gevonden. Vijf keer won de rode brigade dit jaar al, waaronder de laatste vier duels. Met 28 punten kan de landskampioen van 2010 inmiddels voorzichtig naar de middenmoot kijken. Al dreigt ook nog steeds puntenaftrek van de KNVB, dat onderzoek doet naar bestuurlijke misstanden uit het verleden.

Terwijl FC Twente bezig is aan een opmars, zakt Cambuur steeds dieper weg in het moeras. De Friese club verloor ook de zevende competitiewedstrijd van 2016. De nieuwe trainer Marcel Keizer, vorige week aangesteld als vervanger van de opgestapte Henk de Jong, staat voor een loodzware opdracht. Het Friese elftal zag de afgelopen weken De Graafschap passeren en moet steeds serieuzer gaan vrezen voor rechtstreekse degradatie.

Initiatief

Keizer koos bij zijn debuut voor een systeem met twee spitsen. Het leidde in de openingsfase tot wat kansjes, maar Twente nam daarna het initiatief over. De thuisploeg sloeg in een tijdsbestek van vijf minuten twee keer toe. In de 27e minuut ging van alles mis achterin bij Cambuur. Wessel Dammers gaf de bal zomaar aan Hakim Ziyech, die Darryl Lachman aftroefde en op het doel af ging. Zijn schot leek weggewerkt te kunnen worden door Marvin Peersman, maar die rommelde de bal in eigen doel.

Een paar minuten later bedacht Jerson Cabral zich geen moment toen hij de bal op zo'n 25 meter van het doel ineens voor zijn linkervoet kreeg (2-0). Het leed voor Cambuur werd in blessuretijd nog erger. Jamiro Monteiro moest met rood van het veld, Ziyech benutte de strafschop met een Panenka-lobje: 3-0.

Nieuws

Meest gelezen

menu