FC Utrecht levert dossier in bij UEFA

FC Utrecht levert dossier in bij UEFA ANP

FC Utrecht heeft maandag per aangetekende post een dossier naar de UEFA gestuurd. De club hoopt rond 17 juni te horen dat het alsnog een bekerfinale tegen Feyenoord mag spelen, met als inzet een plaats in de groepsfase van de nieuwe Europa League

FC Utrecht blijft van mening dat de KNVB er niet alles aan heeft gedaan om de bekerfinale te spelen. De club zet ook vraagtekens bij uitspraken van directeur Eric Gudde van de KNVB dat alle deelnemers voor Europees voetbal al voor 3 augustus bij de UEFA aangemeld moeten worden.

"Maar dan nog kan de bekerfinale in juli worden afgewerkt", stelt advocaat Frans de Weger. "Kijk maar eens hoe soepel nu alles al gaat in de Bundesliga. De bekerfinale kan ook in Duitsland worden afgewerkt, of desnoods in Bonaire dat ook relatief licht getroffen is door het coronavius. Feyenoord en FC Utrecht moeten dan eerst in quarantaine gaan."

Verklaringen

Het dossier van FC Utrecht bevat ook verklaringen van Louis van Gaal en Guus Hiddink, oud-coaches die vinden dat de bekerfinale nog moet worden gespeeld. De UEFA heeft voor 17 juni een belangrijke vergadering belegd. De Europese bond hoopt dan ook alle speelsteden voor het naar volgend jaar zomer uitgestelde EK prijs te kunnen geven.

De KNVB besloot vorige maand het seizoen in het betaalde voetbal af te breken zonder bekerfinale en promotie- en degradatieregeling. FC Utrecht greep op de ranglijst van de afgebroken eredivisie eveneens naast een Europees ticket. Ook dat was zuur voor de club. Nummer vijf Willem II had maar drie punten meer, met een wedstrijd meer gespeeld en een slechter doelsaldo.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu