FC Utrecht overklast tien man Heerenveen

FC Utrecht overklast tien man Heerenveen ANP

Bekerfinalist FC Utrecht blijft ook in de reguliere competitie volop in de race om Europees voetbal. Door een forse overwinning zaterdag bij sc Heerenveen (0-4) stoomde de ploeg op naar de derde plaats op de ranglijst. De Friezen speelden ruim een uur met tien man, na een rode kaart voor aanvoerder Joey van den Berg.

Heerenveen begon met Mitchell te Vrede in de basis. Hij was na de winterstop veelal bankzitter, omdat trainer Foppe de Haan in de spits de voorkeur gaf aan Henk Veerman, die echter in de ogen van zijn trainer de afgelopen weken te weinig productief was. Bekerfinalist FC Utrecht startte, anders dan vorige week tegen Feyenoord, met twee spitsen: Sébastien Haller en Ruud Boymans.

Utrecht startte het duel gepassioneerd. Andreas Ludwig rondde na vijf minuten een knappe aanval keurig af. Kort daarna verzuimde Boymans de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien, net als even later Rico Strieder.

Rood

Na een half uur moest Heerenveen met tien man verder. Van den Berg kreeg rood van scheidsrechter Serdar Gözübüyük na een onbesuisde overtreding op Haller. Opmerkelijk genoeg werden de Friezen daarna wat gevaarlijker. Kort voor de rust leidde dat bijna tot de gelijkmaker. Sam Larsson schoot van afstand op de paal.

Na rust was in het eerste half uur sprake van een echte wedstrijd. Ondanks de numerieke minderheid vocht Heerenveen verbeten terug. Bij FC Utrecht werd het spel na het geblesseerd uitvallen van Haller en Timo Letschert steeds slordiger. De Haan probeerde de druk verder op te voeren via het inbrengen van Veerman als extra spits.

Helpen deed die wanhoopspoging niet. In het laatste kwartier sloeg FC Utrecht genadeloos toe. Grote man daarbij Boymans, die eerst een pass van Willem Janssen verzilverde en daarna op aangeven van invaller Ruben Ligeon opnieuw scoorde. Chris Kum zorgde voor de eindstand van 0-4.

Nieuws

Meest gelezen

menu