FC Utrecht ruim langs Sparta in Rotterdam

FC Utrecht ruim langs Sparta in Rotterdam ANP

FC Utrecht heeft bij Sparta Rotterdam de eerste competitiezege sinds eind november behaald. De ploeg van trainer René Hake zegevierde op Het Kasteel zonder problemen met 3-0. Daardoor kwam FC Utrecht wat steviger op de zevende plek. Sparta, dat begin november de laatste overwinning boekte in de Eredivisie, bleef hangen op de zestiende plaats.

FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd en dwong onder meer door toedoen van buitenspeler Othmane Boussaid meteen een paar goede kansen af. Uit een voorzet van de Belg kopte de vrijstaande Anastasios Douvikas in de 8e minuut voorlangs. Kort daarna opende de Griek alsnog de score uit een mooi uitgespeelde counter na balverlies bij huurling Joeri de Kamps, die zijn debuut bij Sparta maakte.

FC Utrecht behield tot aan de rust een overwicht, maar verzuimde verder weg te lopen van de machteloze Rotterdamse formatie. FC Utrecht was ook na de hervatting de betere ploeg. Sparta-doelman Tim Coremans, de vervanger van Maduka Okoye (met Nigeria in Afrika Cup), kon Boussaid nog van scoren afhouden. Op de inzet van Mimoun Mahi in de 47e minuut, opnieuw na een goed uitgevoerde aanval, was hij echter kansloos (0-2).

Het kwaliteitsarme Sparta kon FC Utrecht ook daarna amper bedreigen. Sander van de Streek zorgde in de 75e minuut voor 0-3.

Nieuws

menu