FC Utrecht strijdt verder en richt zich vooral op UEFA

FC Utrecht strijdt verder en richt zich vooral op UEFA ANP

FC Utrecht blijft alles in het werk stellen om de bekerfinale tegen Feyenoord nog te spelen. De club vindt ook nog steeds dat hij recht heeft op een Europese ticket voor het volgende seizoen op basis van de ranglijst van de voortijdig afgebroken eredivisie, vanwege het coronavirus.

"Daar doet de uitspraak van de rechter in het kort geding van SC Cambuur en De Graafschap tegen de KNVB niets aan af", laat advocaat Frans de Weger weten. "Dat was vooral een nationale kwestie die ging om promotie en degradatie. Bij FC Utrecht gaat het om een internationale kwestie. Het gaat ons om een Europees ticket en het spelen van de bekerfinale."

FC Utrecht mag volgend seizoen vooralsnog niet in de Europa League uitkomen omdat de KNVB heeft besloten dat de bekerfinale niet meer wordt gespeeld. Volgens de voetbalbond kan de club uit de domstad ook op basis van de ranglijst geen aanspraak maken op Europees voetbal. FC Utrecht is het daar niet mee eens omdat Willem II slechts drie punten meer vergaarde. De Tilburgers hebben bovendien een wedstrijd meer gespeeld en een slechter doelsaldo dan het elftal van trainer John van den Brom.

FC Utrecht zit dinsdag weer met de KNVB om de tafel. De club stapt vooralsnog niet naar de rechter maar richt zich de komende tijd vooral op de UEFA, waarmee hij naar eigen zeggen al positieve gesprekken heeft gevoerd.

Nieuws

menu