FC Utrecht-trainer René Hake: 'Wedstrijd tegen FC Groningen is een test'

René Hake. Foto: HCA - Jennifer Hendriks

FC Utrecht overtuigde zondag door Sparta Rotterdam met 4-0 kansloos te laten. Trainer René Hake uit Erica wil de goede start een vervolg geven met resultaten tegen FC Groningen (zaterdag) en Feyenoord (volgende week).

„Natuurlijk krijg je veel reacties als je een goede voorbereiding draait en je ook de eerste competitiewedstrijd wint. Met goed spel en overtuiging”, zei Hake daags voor het duel met FC Groningen.

„Dan worden mensen daar blij van. Het is alleen maar mooi om mensen blij te maken. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer, zo is het ook.”

Wedstrijd tegen FC Groningen een test

FC Groningen eindigde vorig seizoen als zevende, 3 punten achter nummer 6 FC Utrecht. „Wat dat betreft is het zeker een test”, aldus Hake. „Maar Sparta werd vorig seizoen achtste, dus dat was ook al een test.”

,,Groningen is een andere ploeg, ik zeg niet per se beter of slechter. Anders georganiseerd, met andere individuele kwaliteiten. Ik kreeg net te horen dat veel duels in een gelijkspel zijn geëindigd tussen Groningen en Utrecht. Dat geeft al aan dat het dicht bij elkaar ligt.”

De aftrap van de wedstrijd FC Groningen - FC Utrecht in de Euroborg is zaterdag om 21.00 uur.

Nieuws

Meest gelezen

menu