FC Utrecht verhuurt Remco Balk uit Zuidhorn aan Cambuur. 'Ik wil gewoon weer voetballen en ik denk dat dat hier moet lukken'

Remco Balk in het shirt van FC Utrecht. Foto: ANP

Zijn komst hing al een paar dagen in de lucht, maar nu zijn ook de laatste details afgerond. Remco Balk speelt komend seizoen voor SC Cambuur. De 21-jarige vleugelaanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van FC Utrecht.

Balk, geboren en getogen in Zuidhorn, maakte op 25 september 2020 zijn debuut in het betaalde voetbal bij FC Groningen. Een week later scoorde hij het enige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Vorige zomer verkaste Balk naar FC Utrecht, waar hij afwisselend uitkwam in het eerste elftal en het beloftenteam. Hij speelde in totaal in 31 wedstrijden voor de ploeg uit de Domstad. Daarin scoorde hij twee keer.

Gewoon weer voetballen

„Ik heb gesproken met de trainer en de technisch directeur en dat gaf mij een goed gevoel”, zegt Balk. „Ik wil gewoon weer voetballen en ik denk dat dat hier moet lukken. Ik wil goals maken, assists geven en het plezier in het voetbal terugvinden.”

Het feit dat trainer Henk de Jong en zijn elftal bekendstaan om zijn aanvallende voetbal sprak Balk zeer aan. „Daar ben ik zelf ook wel van.” De Zuidhorner zegt zich in Leeuwarden op zowel de rechts- en linksbuitenpositie te richten.

„Mijn kwaliteiten bestaan uit acties maken, diepte zoeken en ook gewoon ‘vervelend’ zijn in het veld”, voegt hij eraan toe. Met andere woorden: „Vechten om elk duel”. Verder zegt Balk het fijn te vinden weer dichter bij zijn ouders in Zuidhorn te zijn.

Reacties FC Utrecht en SC Cambuur

„Voor de ontwikkeling van Remco is het belangrijk om op een zo hoog mogelijk niveau zo veel mogelijk speelminuten te maken”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht over de verhuur van het jonge talent. „Bij SC Cambuur is het perspectief op eredivisiespeeltijd voor Remco op dit moment beter dan in Utrecht.”

Technisch manager Foeke Booy van SC Cambuur noemt de tijdelijke overstap van Balk een „win-winsituatie” voor beide clubs. „Remco heeft zijn kwaliteiten laten zien op het hoogste niveau en past met zijn opportunisme en diepgang bij hoe wij willen spelen”, aldus Booy.

Startsein roerige transferzomer

De komst van Balk is het startsein voor een transferzomer waarin SC Cambuur een flinke slag moet slaan. Naast nog meer vleugelaanvallers, zoekt de club versterkingen centraal achterin, centraal op het middenveld en moeten er twee doelmannen worden aangetrokken.

Nieuws

Meest gelezen

menu