FIFA en UEFA blijven roofbouw plegen, maar spelers, clubs en competities maken geen vuist

UEFA-president Aleksander Ceferin en FIFA-president Gianni Infantino (r.) op de tribune. Het duo doet er alles om zijn macht te behouden.

UEFA-president Aleksander Ceferin en FIFA-president Gianni Infantino (r.) op de tribune. Het duo doet er alles om zijn macht te behouden. Foto: Getty

Meer wedstrijden betekenen meer inkomsten, en dus plannen grote, overkoepelende voetbalorganisaties als UEFA en FIFA meer toernooien. Voor de kleintjes en de groten. Intussen staan spelersorganisaties, clubs, leagues en de nationale competities machteloos aan de zijlijn toe te kijken en zien clubs zich gedwongen deel te nemen om de financiële huishouding op orde te houden.

Jaarlijks ploft er wel een groot internationaal onderzoek van de internationale spelersorganisatie FIFPro in de mailbox. Dat topvoetballers zodanig worden overbelast door overvolle programma’s dat het vak van profvoetballer lang niet meer gezond is, getuige allerlei fysieke blessures en mentale problemen. Een goede arbeids- rustverhouding is ver te zoeken, want het is niet alleen spelen, trainen en behandelen, maar ook nog eens veel reizen.

Spelers genoeg

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's