FIFA komt snel met voorstellen over tijdelijke transferregels

FIFA komt snel met voorstellen over tijdelijke transferregels ANP

De FIFA komt snel met duidelijkheid over het transferbeleid in de voetbalwereld. Contracten van voetballers lopen over het algemeen tot eind juni. Sommige competities lopen nu mogelijk langer door vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

"We hebben een werkgroep opgericht die al een tijdje bezig is en binnenkort voorstellen zal doen om clubs en spelers te beschermen", zegt Gianni Infantino, voorzitter van de wereldvoetbalbond.

De FIFA wil niet lang meer wachten. Veel clubs weten niet wat hun nu te doen staat. Ook zijn veel clubs het niet eens, over het wel of niet afmaken van de competities bijvoorbeeld. "Iedereen heeft verschillende belangen. Er liggen nu onderwerpen op tafel die we in het verleden nog nooit hebben hoeven bespreken. Ik ben ervan overtuigd dat we oplossingen zullen vinden voor de internationale wedstrijdkalender."

Infantino zei niet te kunnen voorspellen wanneer het voetbal weer wordt hervat. "We willen morgen allemaal weer voetbal zien, maar we weten niet wanneer we weer kunnen spelen. Niemand ter wereld weet wanneer we kunnen spelen."

Nieuws

Meest gelezen

menu