FIFA schrapt gala voor 'The Best'

FIFA schrapt gala voor 'The Best' ANP

De wereldvoetbalbond FIFA houdt dit jaar geen gala-avond waarop onder anderen de voetballer en voetbalster van het jaar worden gehuldigd. Het gala, The Best geheten, zou in september in Milaan plaatsvinden. Volgens diverse internationale media heeft de FIFA echter een streep gezet door het evenement vanwege de coronacrisis.

In Europa liggen vrijwel alle voetbalcompetities al sinds maart stil. De Duitse Bundesliga wordt vanaf zaterdag hervat, maar in andere landen rolt de bal voorlopig nog niet. In Nederland en Frankrijk is de competitie voor dit seizoen zelfs al beëindigd. Voor de resterende wedstrijden in de Champions League en Europa League zoekt de UEFA een nieuwe plek op de kalender.

De FIFA vindt het daarom niet gepast om in september een gala te houden waar de beste speler en speelster van 2020 worden gehuldigd. Vorig jaar werd Lionel Messi gekozen tot 'The Best' bij de mannen. De Argentijn van FC Barcelona kreeg de voorkeur boven Virgil van Dijk, die als tweede eindigde in de verkiezing. Sari van Veenendaal werd gehuldigd als beste keepster ter wereld bij de vrouwen.

Nieuws

Meest gelezen

menu