FOX Sports gaat snel in overleg met alle betrokkenen

FOX Sports gaat snel in overleg met alle betrokkenen ANP

FOX Sports wacht nog even de formele bevestiging van de KNVB af dat de eredivisie echt niet meer wordt hervat. De sportzender gaat vervolgens in gesprek met alle betrokkenen over de gevolgen en de stappen voorwaarts, zo laat een woordvoerder weten.

Het stichtingsbestuur van de KNVB wil vrijdag de eredivisie officieel beëindigen, na een gesprek met alle profclubs en vertegenwoordigers van spelers en trainers. De nationale bond ziet geen andere mogelijkheid meer nu het kabinet niet wil dat er voor september nog wedstrijden in het betaalde voetbal worden gespeeld.

De eredivisie ligt al stil sinds het laatste fluitsignaal van het duel tussen FC Groningen en PSV van 8 maart. Toch heeft FOX Sports, dat alle wedstrijden in de eredivisie rechtstreeks uitzendt, onlangs ook voldaan aan de laatste betaling aan het seizoen. De sportzender keerde het laatste kwart van de televisiegelden van het voetbaljaar uit, een bedrag van naar verluidt zo'n 20 miljoen euro.

Bijdrage

Voor de eredivisieclubs kwam die bijdrage zeer gelegen, na de uitbraak van het coronavirus. De beste 18 voetbalploegen van Nederland genieten nauwelijks inkomsten meer, nu geld uit kaartverkoop en horeca uitblijft en sponsors afhaken omdat ze zelf zeer getroffen zijn door de pandemie.

Een woordvoerder van FOX Sports wil niet vertellen of ze de laatste betaling nog terug kunnen vorderen nu er dit seizoen niet meer wordt gevoetbald op het hoogste niveau. "We doen geen mededelingen over bedragen en welke afspraken daarover zouden zijn gemaakt", zegt hij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu