Faber kan leven met straf voor Santos

Faber kan leven met straf voor Santos ANP

Trainer Ernest Faber van NEC kan er naar eigen zeggen mee leven dat hij clubtopscorer Christian Santos buiten zijn basiselftal moet laten. De clubleiding besloot dat de Venezolaan dit seizoen niet meer in de basis mag starten, omdat Santos zijn aflopende contract niet wil verlengen. Daardoor kan hij Nijmegen aan het einde van het seizoen transfervrij verlaten en ontvangt NEC geen transfersom.

,,Dit heb ik niet besloten, maar de clubleiding heeft hiervoor gekozen in het belang van NEC", zei Faber zondag na de 1-1 bij De Graafschap tegen de NOS. ,,Santos heeft gezegd dat hij wil vertrekken, dus kunnen we beter investeren in spelers die een langere toekomst bij de club hebben.''

De Roemeen Mihai Roman is nu de nieuwe eerste spits voor Faber, ook al scoorde Roman in zes duels nog niet. Faber liet Santos zondag in de uitwedstrijd tegen De Graafschap (1-1) direct na rust invallen. Santos (27) schoot NEC vorig jaar met 23 doelpunten naar de eredivisie en staat dit seizoen al weer op dertien doelpunten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu