Faber tekent voor twee jaar

Faber tekent voor twee jaar ANP

Ernest Faber heeft een contract voor twee jaar getekend bij FC Groningen. De 44-jarige trainer werd dinsdag gepresenteerd als opvolger van Erwin van de Looi, die aan het einde van dit seizoen vertrekt. Faber maakt het seizoen af bij NEC.

De club uit het hoge noorden betaalt een afkoopsom aan de Nijmeegse club, waar Faber nog een doorlopend contract had. De hoogte van dat bedrag is door Groningen niet bekendgemaakt.

Faber was eerder hoofdcoach van FC Eindhoven en assistent-trainer bij PSV en het Nederlands elftal, onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van NEC.

,,Faber is een jonge ambitieuze trainer, maar al wel met de nodige ervaring als zelfstandig trainer/coach. Wij denken dat hij het beste past in de vernieuwingsslag, die wij binnen FC Groningen aan het maken zijn'', lichtte manager technische zaken Peter Jellema van FC Groningen toe. ,,Het is een mooi bijkomend aspect, dat Faber hier speler is geweest en hij Groningen dus al wat beter kent.''

Nieuws

Meest gelezen

menu