'Faillissement dreigt voor 13 Duitse voetbalclubs'

'Faillissement dreigt voor 13 Duitse voetbalclubs' ANP

Maar liefst dertien van de 36 voetbalclubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga dreigen failliet te gaan vanwege de coronacrisis. Dat meldt Kicker op basis van cijfers die tijdens een videoconferentie tussen alle Duitse profclubs bekend zouden zijn gemaakt.

Het zou gaan om vier clubs uit de Bundesliga en negen uit de Tweede Bundesliga. Kicker komt niet met namen. De financiële problemen in de Tweede Bundesliga zijn groot. Zeven clubs zouden eind mei al faillissement moeten aanvragen als de competitie nog niet is hervat. Dat zou vooral te maken met inkomsten uit televisierechten die ze dan mislopen.

Een club uit de Bundesliga zou nu al gevaar lopen. De bewuste vereniging zou slechts tot mei aan alle verplichtingen kunnen voldoen.

20 miljoen euro

Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen beloofden vorige week 20 miljoen euro vrij te maken. De vier Duitse deelnemers aan de Champions League willen met dat geld clubs helpen die in de problemen dreigen te raken na de uitbraak van het coronavirus.

Bayern, Borussia, Leipzig en Leverkusen zien af van een aandeel van 12,5 miljoen euro uit de pot van mediagelden. Ze vullen dat bedrag gezamenlijk aan tot 20 miljoen euro.

Nieuws

Meest gelezen

menu