Fans Borussia Dortmund kunnen volledige compensatie krijgen

Fans Borussia Dortmund kunnen volledige compensatie krijgen ANP

Fans van Borussia Dortmund kunnen, indien zij dat willen, een volledige compensatie krijgen voor de wedstrijden die ze door de coronacrisis gaan missen. De Duitse volksclub nam dat besluit na overleg met de diverse supportersgroepen. Reeds aangeschafte dagtickets zullen worden terugbetaald, terwijl seizoenskaarthouders een bedrag terugkrijgen per wedstrijd die ze niet in het stadion kunnen bijwonen.

De vaste aanhangers kunnen echter ook afzien van terugbetaling. Daarmee zouden ze hun club steunen in deze ook in financieel opzicht moeilijke tijden. Fans die geen geld terugvragen, krijgen ter compensatie een waardebon voor volgend seizoen of een shirtje van de club.

Volgens Borussia Dortmund is de bereidheid onder de supporters groot om de financiële compensatie af te wijzen. "Hartelijk dank aan de vele fans die ons hebben laten weten dat ze afzien van hun recht op terugbetaling. Daar zijn we blij mee. En om eerlijk te zijn, het helpt."

De Bundesliga ligt sinds medio maart stil vanwege de coronapandemie. Als de competitie dit seizoen nog wordt hervat, zal dat waarschijnlijk achter gesloten deuren gebeuren. De derby tegen Schalke 04 en de kraker tegen titelverdediger Bayern München waren in Dortmund al uitverkocht.

Nieuws

Meest gelezen

menu