Fans uit alle windstreken genieten van EK futsal in Groningen. Askar (27) uit Kazachstan komt speciaal voor zijn nationale team, gelukkig was hij al een beetje in de buurt: 'Ik heb vijf uur in de trein gezeten'

Woensdag kregen vijftig kinderen al een voorproefje, maar vrijdagavond was Martiniplaza voor het eerst in lange tijd weer ‘uitverkocht’. De 650 beschikbare kaarten voor twee duels op het EK futsal gingen als warme broodjes over de toonbank.

De spelers van Kazachstan en Italië luisteren naar de volksliederen in Martiniplaza.

De spelers van Kazachstan en Italië luisteren naar de volksliederen in Martiniplaza. Foto: ANP/Gerrit van Keulen

Kazachstan neemt het deze avond op tegen Italië en wereldkampioen Portugal kruist de degens met Oekraïne. De aanwezige fans komen in sommige gevallen van ver buiten de provinciegrenzen om hun favoriete landenteam aan te moedigen. Een dik uur voor de aftrap van de eerste wedstrijd staan de Italiaan Giovanni (44) en de Kazach Askar (27) gebroederlijk voor de entree te wachten. Giovanni is uit Leeuwarden gekomen, waar zijn vrouw aan de universiteit werkt. Hij is in zijn vaderland zaalvoetbalcoach bij Pesaro. En dat is niet zomaar een team. ,,Wij spelen Champions League”, vertelt de Italiaan trots. ,,Ik hoop dat Italië de poule doorkomt. Forza Azzurri!”

Nieuws

menu