Ferrari zoekt racetalent in Australië

Het Italiaanse raceteam Ferrari gaat aan de andere kant van de wereld op zoek naar talent. Ferrari zet in Australië een talentenprogramma op, bedoeld om jongeren tussen 14 en 17 jaar een kans te geven in de autosport. "We geloven dat dit programma ons helpt om de nieuwe Daniel Ricciardo of Mark Webber te vinden en zo de volgende Australische wereldkampioen in de Formule 1", zegt Andrew Papadopoulos, voorzitter van Motorsport Australia.

De Ferrari Driver Acadamy wordt gevestigd op het motorsportpark in Sydney. Niet alleen Australische talenten kunnen zich daarvoor aanmelden, ook jongeren uit Nieuw-Zeeland en Azië kunnen naar Sydney komen. "Onze talenten krijgen zo de kans om al op jonge leeftijd te proeven van het Formule 1-systeem", aldus Papadopoulos. Ieder jaar mogen de twee beste coureurs naar Italië, om daar op het circuit Fiorano te racen.

Teambaas Mattia Binotto zei eerder al dat Ferrari meer jonge coureurs wil opnemen in het opleidingsprogramma, ook vrouwen. De 22-jarige Charles Leclerc, een van de twee coureurs uit het Formule 1-team van Ferrari, komt uit de eigen opleiding. Daar zitten nu ook onder anderen Mick Schumacher (21), Enzo Fittipaldi (18) en Guliano Alesi (20) in, stuk voor stuk zoons van beroemde vaders met een verleden in de Formule 1.

Nieuws

Meest gelezen

menu