Feyenoord: Kuijt moet ooit hoofdtrainer worden

Feyenoord: Kuijt moet ooit hoofdtrainer worden ANP

Dirk Kuijt moet de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord worden. De leiding van de Rotterdamse club heeft veel vertrouwen in de oud-aanvaller die nu het hoogste jeugdelftal van de nummer 3 van het afgebroken seizoen in de eredivisie onder zijn hoede heeft.

"Een afspraak is niet helemaal het juiste woord", vertelt een woordvoerder van Feyenoord. "Maar er is wel over gesproken. Het is ook nadrukkelijk de bedoeling van beide partijen dat hij naar die rol groeit en die uiteindelijk ook krijgt."

De 39-jarige Kuijt krijgt nog minimaal een jaar de tijd om zich voor te bereiden. Want Dick Advocaat is ook volgend seizoen nog hoofdtrainer in De Kuip. De 72-jarige Hagenaar verwacht volgend jaar zomer afscheid te nemen na een lange loopbaan. De leiding van Feyenoord moet dan besluiten of Kuijt al klaar voor het grote werk is.

Feyenoord verlengde onlangs het contract met assistent-trainer coach John de Wolf tot medio 2022. Eerder vielen al de namen van Alfons Groenendijk en Henke Larsson als mogelijke assistenten van Kuijt, als de 104-voudig international eindverantwoordelijk wordt.

Nieuws

Meest gelezen

menu