Feyenoord zet bedreigende Kazim uit selectie

Feyenoord zet bedreigende Kazim uit selectie ANP

Colin Kazim-Richards is tijdelijk uit de selectie van Feyenoord gezet. De spits uitte vrijdagmiddag in een volle perszaal van stadion de Kuip dreigende taal richting een verslaggever van het AD. Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst besloot daarop de Britse Turk niet op te nemen in de wedstrijdselectie voor de topper van zondag tegen PSV.

Feyenoord verklaarde op de website dat de clubleiding de strafmaatregel heeft genomen ,,mede omdat de spits vrijdag kort voor aanvang van de persconferentie intimiderend gedrag vertoonde ten opzichte van een verslaggever van de schrijvende pers''. Kazim moet zich maandagochtend melden in De Kuip.

Het AD meldde dat Kazim boos was op verslaggever Mikos Gouka over een artikel in de krant van dinsdag, dat ging over het (wan)gedrag van de speler. Volgens de krant bedreigde Kazim de verslaggever met de woorden: ,,Je gaat neer''. Gouka op AD.nl: ,,Hij maakte me duidelijk dat hij het niet eens was met mijn stuk. Op zich prima, want als journalisten vinden we altijd van alles van voetballers, dus mogen ze ook wel wat van ons vinden. Ik vroeg hem wat hij niet goed vond aan het verhaal, maar het werd geen inhoudelijke discussie. Hij sloeg dreigende taal uit.''

Kazim (29) speelde vorig seizoen nog 27 competitiewedstrijden voor de Rotterdammers waarin hij elf keer scoorde. Dit seizoen is hij zijn positie in de spits kwijtgeraakt aan Michiel Kramer en komt hij nauwelijks in actie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu