Feyenoorder Bozenik heeft maar een piepklein kansje nodig

Feyenoorder Bozenik heeft maar een piepklein kansje nodig ANP

Met twee doelpunten leidde Róbert Bozenik Feyenoord in een oefenwedstrijd voorbij Sparta Rotterdam (3-0). "Ik ben zo gelukkig", glunderde de Slowaakse aanvaller die met Nicolai Jørgensen moet concurreren voor de positie van centrumaanvaller. "Eindelijk mogen we weer voetballen en dan scoor ik ook nog eens tweemaal. Helemaal top."

Bozenik was in de eerste helft de spits van Feyenoord, de Deen Jørgensen verscheen na rust op het veld. Als je de concurrentiestrijd zou moeten becijferen, dan is de tussenstand 1-0 in het voordeel van de 20-jarige Slowaak die in januari overkwam van MSK Zilina. Want Jørgensen was geen schim van de aanvaller waar Newcastle United twee jaar geleden nog zo'n 20 miljoen euro voor over had. Hij kwam nauwelijks in het spel voor en dwong weinig af.

Advocaat erkende dat Bozenik maar een piepklein kansje nodig heeft om te scoren. "Daar ligt zijn probleem ook niet", zei hij. "Maar aan andere dingen moet hij wel werken. Zijn aannames moeten echt beter. Hij moet ook meer aan het spel deelnemen, een balletje terug leggen en zo. Dat weet hij ook en hij werkt daar heel hard aan."

Samenwerking met Van Persie

Sinds een paar dagen werkt Bozenik met spitsentrainer Robin van Persie, die op verzoek van trainer Advocaat af en toe komt helpen. "Ik ben heel blij dat ik onder een legende als hij mag werken", zei de Slowaak. "Hij vertelt me hoe ik beter positie kan kiezen. Die eerste goal van mij hadden we geoefend. Dat was een mooie voorzet van Haps. En bij die tweede goal wachtte ik met schieten. Daar heb ik het ook met Van Persie over gehad. Als je het zo bekijkt, dan leer ik misschien snel ja."

Van Persie zelf zag ook dat een paar trainingen met Bozenik al resultaat opleveren. "Oefening maakt perfect", twitterde hij na de twee doelpunten van zijn pupil. "Gefeliciteerd met je twee goals, Robert."

Bozenik hoor je nog niet roepen dat hij dit seizoen de eerste spits van Feyenoord moet zijn. "Maar we krijgen nog zo veel wedstrijden", zei hij. "We spelen in de competitie, de nationale beker en de Europa League. Ik moet hard blijven werken voor een kans en die dan grijpen. Ik ga er mijn uiterste best voor doen. Nu ben ik heel gelukkig, maar dit moet pas het begin zijn."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu