Feyenoorder Elia weer vrij

Feyenoorder Elia weer vrij ANP

Feyenoordspeler Eljero Elia is weer op vrije voeten. De aanvaller zat sinds maandagochtend vast omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij op het Stadhuisplein in het centrum van Rotterdam in de nacht van donderdag op vrijdag.

Elia blijft wel verdachte, net als de twee anderen die werden opgepakt en inmiddels ook zijn heengezonden, aldus het Openbaar Ministerie dinsdag. Sinds vrijdag zat al een 24-jarige man uit Leiden vast en maandag werd samen met Elia een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden.

Het incident gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag bij een café. Elia had die avond met Feyenoord de bekerfinale bereikt door een zege op AZ (3-1). Zondag deed hij ook mee in het gewonnen competitieduel met Cambuur. Hij tekende voor de derde en laatste treffer van Feyenoord (3-1).

Vechtpartij

Bij de vechtpartij raakte een 26-jarige man uit Delft gewond. Hij is kort bewusteloos geweest en naar een ziekenhuis gebracht. De man vertelde agenten later dat twee personen hem hadden geslagen.

Het onderzoek naar het incident wordt voortgezet, aldus het Openbaar Ministerie.

Elia doet woensdagochtend nog niet mee aan de training van Feyenoord. In de loop van de dag heeft hij een gesprek met de leiding van de voetbalclub uit Rotterdam. Feyenoord vindt het niet verstandig dat Elia woensdag alweer meetraint, omdat het de voorbereiding op het uitduel met Vitesse van zondag zou kunnen verstoren.

Nieuws

Meest gelezen

menu