Fietsenmaker klaagt veldrijdster aan om motor

Fietsenmaker klaagt veldrijdster aan om motor ANP

Fietsfabrikant Wilier Triestina is woedend op de Belgische veldrijdster Femke van den Driessche, bij wie tijdens het WK in Zolder een fiets van Wilier met een motortje is aangetroffen. Het Italiaanse bedrijf meldt maandag in een persverklaring dat het juridische stappen zal nemen tegen de atlete.

,,We zijn diep geschokt en nemen absoluut afstand van deze vorm van fraude. Die staat haaks op de grondwaarden van ons bedrijf en de principes van de sport. Het is onaanvaardbaar dat foto's van onze fiets in de media zijn verschenen als gevolg van deze affaire'', schrijft directeur Andrea Gastaldello.

,,We werken elke dag hard aan de kwaliteit van onze fietsen en het is bedroevend te weten dat er opzettelijk is geknoeid met een fiets van ons. Er is ons veel aangelegen onze naam te zuiveren. We zijn al 110 jaar een professioneel en betrouwbaar bedrijf.''

Inspecteurs van de internationale wielrenunie UCI ontdekten afgelopen zaterdag een motortje in de reservefiets van de negentienjarige Van den Driessche. De wielrenster ontkende het bedrog en zei dat de fiets niet van haar is. Er hangt haar een schorsing van zes maanden en een stevige boete boven het hoofd. Haar wielerploeg Kleur Op Maat heeft de Vlaamse op non-actief gesteld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu