Fill wint gevaarlijke Hahnenkammrennen

Fill wint gevaarlijke Hahnenkammrennen ANP

De Italiaanse skiër Peter Fill heeft zaterdag de beruchte Hahnenkammrennen gewonnen. Hij nam de gevaarlijke afdaling van de Streif in het Oostenrijkse Kitzbühel als snelste. De Zwitser Beat Feuz gaf 0,37 seconde toe en werd tweede. De derde plaats was ook voor een Zwitser, Carlo Janka op 0,65 seconde.

Zware crashes overschaduwden de wereldbekerwedstrijd. De Noorse favoriet Aksel Lund Svindal was een van de skiërs die onderuitging op de steile afdaling. Ook de Oostenrijkse specialisten Georg Streitberger en Hannes Reichelt vlogen uit de bocht en landden hard in de omheining.

Svindal behield ondanks zijn uitvalbeurt de leiding in het klassement van de afdaling en de algemene wereldbeker. De ervaren skiër, die doorgaans zijn sterke lijf goed in bedwang kan houden op moeilijke pistes, werd op een sneeuwscooter naar beneden gebracht. Hij had vooralsnog alleen een bloedneus, maar ging uit voorzorg toch even langs bij het ziekenhuis van Innsbruck ter controle.

Kruisband

Streiberger was er het ergst aan toe. Hij scheurde de voorste kruisband en de buitenste meniscus van zijn rechterknie. De reddingshelikopter vervoerde de onfortuinlijke Oostenrijker naar het hospitaal. Reichelt stapte ook in de heli, nadat hij uit de netten was geraapt, en leek niet zwaar geblesseerd. De valpartijen zorgden voor het nodige oponthoud.

De 33-jarige Fill bleef wel op de been en boekte pas zijn tweede wereldbekerzege in 301 starts.

Nieuws

Meest gelezen

menu