Finse tegenstander voor volleyballers Lycurgus uit Groningen in CEV Cup

Beeld van het vorige Europacup-seizoen, waarin Lycurgus tegen Montpellier speelde. Foto Jan Kanning

De volleyballers van Amysoft Lycurgus uit Groningen treffen in de strijd om de Europese CEV Cup op het Finse Ford Levoranta Sasatamala.

De Finnen kwamen donderdagavond als verliezer uit de bus in de eerste voorronde van de Champions League tegen het Roemeense CSM. Arcada Galati en worden daardoor de Europese tegenstander van Lycurgus.

De Groningers spelen op 10, 11 of 12 november tegen Ford Levoranta Sasatamala eerst uit. De return is een week later in Groningen.

Vijf keer kampioen

Sastamala, waar in de gelijknamige plaats 25.000 mensen wonen, speelt de laatste jaren óf in de CEV Cup óf in de voorronde van de Champions League. In de afgelopen tien jaar werd het team vijf keer kampioen van Finland. Afgelopen seizoen werd door corona geen kampioen aangewezen. Sastamala stond op dat moment tweede in de stand.

VeXve Arena

De Europese uitwedstrijd wordt gespeeld in Vammala in de VeXve Arena, waar plaats is voor 1500 supporters. In het seizoen 2010/2011 speelde Lycurgus al eens eerder tegen een Fins team, toen Raision Loimu in de CEV-Cup te sterk was.

Nieuws

Meest gelezen

menu