Fleur Nagengast kan met zilveren plak prima leven

Fleur Nagengast (tweede van links) op het podium met haar zilveren medaille.

Fleur Nagengast uit Beilen heeft op het NK veldrijden in Surhuisterveen de zilveren medaille gewonnen in de categorie beloften vrouwen.

De Drentse wielrenster moest al snel de latere winnares Inge van der Heijden en ook Ceylin Alvarado laten gaan. Nadat Alvarado letterlijk en figuurlijk wegviel uit de voorste gelederen, lag de weg naar het zilver open voor de renster van Telenet Fidea Lions.

,,Mijn start was niet heel goed, maar ik kon me terugknokken'', zei Nagengast. ,,Ik kwam bij Yara Kastelijn en had al wel door dat ik vandaag iets sterker was, vandaar dat ik bij haar kon wegrijden. Omdat Alvarado wegviel, lag ik opeens op de tweede plek. Voor de winst hoefde ik me geen ilussies te maken, daarvoor was Inge van der Heijden te sterk en de kloof al te groot.''

Modderstuk

Nagengast wisselde twee keer per ronde en haalde daar naar eigen zeggen veel voordeel uit. ,,Het parcours bestond uit twee stukken, een echt modderstuk en een wat sneller stuk. Dus koos ik voor fietsen met een andere bandendruk voor die verschillende stroken. Ik vind het leuk om dat soort dingen te bedenken, zeker als het werkt. Al met al kan ik goed leven met dit zilver. Vooraf kon ik moeilijk inschatten waar het op uit zou draaien, want we zijn met vijf rensters best aan elkaar gewaagd. Dan heb ik het met zilver goed gedaan."

Yara Kastelijn greep het brons.

Nieuws

Meest gelezen

menu