Wordt mei de maand van magie of mineur? ACV en Hoogeveen zijn allebei vier winstpartijen verwijderd van een historisch kampioenschap. ‘We zijn er totaal niet mee bezig’

ACV-spelers juichen, met voorop Tapmahoe Sopacua. Zou het een voorproefje kunnen zijn voor het kampioenschap van de derde divisie?

ACV-spelers juichen, met voorop Tapmahoe Sopacua. Zou het een voorproefje kunnen zijn voor het kampioenschap van de derde divisie? Foto: Rens Hooyenga

Deze maand zou zomaar eens twee historische Drentse voetbalkampioenschappen kunnen opleveren. ACV is koploper in de derde divisie zaterdag en Hoogeveen staat bovenaan in de vierde divisie A zondag. Hoe houden beide trainers hun zenuwen én die van hun spelers onder controle? En hoe schat onze analist Jan Mennega de kansen in op een dubbel feest?

Dat beide Drentse ploegen nu de beste papieren hebben voor een kampioenschap in hun klasse – ACV heeft 3 punten voorsprong op de concurrentie, Hoogeveen 2 – is ongetwijfeld een wonder voor wie ACV en Hoogeveen in de eerste wedstrijden zag spelen. ACV kende een stroeve start en verloor in de eerste twee maanden driemaal en haalde slechts 10 punten uit de eerste negen wedstrijden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's